Ознака: администрација
Македонија

Ден на протести: Штрајкуваат административци, матичните лекари, судовите…

пред 2 години
Економија

Законот не се почитува, административците добивале под загарантираната минимална плата

пред 2 години
Македонија

Министерот Алити се надева дека законот ќе биде донесен: Во јавната администрација нема да биде исплатена помала плата од загарантираната

пред 2 години
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Заев лаже дека ја намалил администрацијата, годинава за плати се одвојуваат 75 милиони евра повеќе од пред четири години

пред 3 години
Бугарска фашистичка окупација или бугарска „хумана администрација и окупација“

Проф.д-р Тодор Чепреганов го прашува Заев: Да не случајно сакаш да кажеш дека македонските фашисти ги извршија сите злосторства во Македонија?

пред 3 години
Македонија

Власта ветуваше намалување на администрацијата, а за три години има над 4 илјади нови вработувања

пред 3 години
Македонија

Хоџа: Враќањето на целата администрација на работа од 1 февруари е само предлог, не е одлука

пред 3 години
Економија

Заев: Ќе се намалува администрацијата

пред 3 години
Македонија

Артан Груби за секој „рамковно“ вработен ќе прави план во која институција ќе биде преземен

пред 4 години
Економија

1.300 рамковни вработени пак ќе можат да бираат работа, отказ ќе има ако вторпат одбијат

пред 4 години
Македонија

Комисијата за заразни болести утре ќе ѝ предложи на Владата, администрацијата да работи во смени, во ротација или онлајн

пред 4 години
Економија

Заев најави отпуштање на 20% од јавната администрација

пред 4 години
Македонија

Одлуката за прекин на флексибилното работно време е вратена на повторно разгледување во Владата

пред 4 години
Економија

Пендаровски против мерката на Заев административците да земаат плата од 14.500 денари

пред 4 години
Македонија

Стаменковска Стојкоски: Административците не добија покачување на платата од пет отсто

пред 5 години
Економија

Приватниот сектор не сака лоши работници, изјавата на Манчевски ја сметаат за “несреќна“

пред 5 години
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ пушти аудио „бомба“: СДСМ ја злоупотребува државната администрација за партиски цели

пред 5 години
како администрацијата ќе биде атрактивна за приватниот сектор

ССК: Многу дилеми за најавите за трансфер на вработени од јавниот во приватниот сектор

пред 5 години
прашање до премиерот од синдикатот за администрација

Синдикат: Зошто се вработуваат роднини и партиски војници, ако има превработеност во јавниот сектор?

пред 5 години
Вашингтон кренал раце од косовското прашање

Кристофер Хил: Европа веќе не може да смета на САД во однос на Косово

пред 5 години