Претседателот Стево Пендаровски не се согласува со предлогот на лидерот на СДСМ, Зоран Заев за намалување на платите на 14.500 денари за целата администрација, која за среќа не беше денеска прифатена од страна на Владата.

Се согласувам со последниот сет на  мерки на Владата со кои на сите функционери почнувајќи од мене па се до последниот функционер на локално ниво ќе примаме минмалец од 14,500 денари.Оваа мерка е праведно распоредување на товарот на кризата. Не беше добра претходната мерка сите да бидат оптеретени на еднаков начин. Не се согласувам со тоа сите во администрацијата да примаат по 14.500 денари за сите мерки за сите фун да се намал,, не беше добра мерка сите од најмали до после да бидат отерететни, не се согласувам со претходната мерка-одговори Претседателот на прашањето на „Република“