Категорија: Економија
Мицкоски со одговор до СДСМ за просечната плата:

Пред неколку години четвртина бурек со јогурт беше 50, сега е 120 денари

пред 2 дена
Економија

Мицкоски: Владата на ВМРО-ДПМНЕ со проекти за стабилен електроенергетски систем, модернизација на РЕК Битола, нов пристап за Чебрен како и стимулирање на обновливата енергија

пред 2 дена
Економија

ЕСМ му дала два милиони евра на омилениот Марковски за дислокација на делови од ТЕЦ Осломеј

пред 5 дена
Економија

Становите во Скопје никогаш поскапи: Квадратот отиде и над 2.000 евра

пред 1 нед.
Економија

Не само автопатот Кичево-Охрид: Идната влада на ВМРО-ДПМНЕ до крајот на 2026 година ќе ги доврши и експресните патишта Прилеп Градско и Ранковце-Крива Паланка

пред 1 нед.
Економија

Уште неизградена пропадна уште една инвестиција на власта

пред 1 нед.
Економија

Mицкоски ветува: ВМРО-ДПМНЕ кога ќе дојде на власт до 2026-та година ќе бидат завршени автопатот Кичево – Охрид и експресните патишта

пред 1 нед.
Економија

Ковачевски место да ги слуша проблемите на бизнисмените седел во „Трибека“, се пожали Азески

пред 2 недели
Економија

Глобалната иницијатива против организиран криминал дизајнираше онлајн пакет со алатки за незаконски финансиски текови во Западниот Балкан

пред 2 недели
Економија

Мицкоски: Законите со кои се овозможува градење на фотоволтаици во Источна Македонија се голема катастрофа која ја подготвува владата

пред 2 недели
Економија

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе ја продолжи политиката на рамен данок

пред 3 недели
Економија

Власта организира тура по најубавиот неизграден автопат Кичево-Охрид

пред 3 недели
Економија

Само Босна има помала просечна плата од Македонија

пред 3 недели
Економија

За ММФ сме „северномакедонци“

пред 4 недели
Економија

Минимална кошница: Без 1000 евра едно семејство не може да го помине месецот

пред 1 месец
Економија

Димитриеска Кочоска: Штотуку основани фирми во Југоисточниот регион веднаш почнале со пријава на огромни суми за повраток на ДДВ, УЈП требало навремено да реагира

пред 1 месец
Економија

Се враќа плата во плик!

пред 1 месец
Економија

Кој ќе го добие тендерот за универзален снабдувач на електрична енергија ?

пред 2 мес.
Економија

Koсовци го преземаат бизнисот со перници и тенџериња: „Вива фреш“ го купува „Дормео“ и “Делимано“

пред 2 мес.
Економија

Документи: Како власта преку „Чебрен“ и „Тиквеш“ сакаше да „сврти“ 100 милиони евра

пред 2 мес.