Србија ќе добие нов стадион за 55.000 гледачи. Тоа ќе биде најмодерно здание налик на Алијанц Арена во Минхен. Претседателот на Србија на промоцијата иронично искоментира дека опозицијата предложила стадионот да го носи неговото име бидејќи тие се неспособни нешто да изградат.

Ќе се гради во близина на Сурчин и ќе биде готов за три години.