Меси прозборе зошто по 19 години да ја напушти Барселона. Тој вели дека му е жал и душата ме боли но оти едноставно дошло крај на една ера.

Одлуката ја донесав со сопругата Антоанела. Душата ме боли но тоа е тоа. Циклусот е готов-вели Аргентинецот.

Како нејзин следен клуб се споменува Манчестер Сити а потоа би се преселил во Њујорк бидејќи овие два клуба имаат ист газда.