Фановите на Барселона не се согласуваат со евентуалното враќање во тимот на Бразилецот Нејмар.

„Ел Мундо Депортиво“ спроведе анкета меѓу навивачите на каталонскиот клуб. На прашањето „Дали ќе го прифатите враќањето на Нејмар во Барселона? 71,2 проценти од испитаниците одговориле негативно.

Фановите не го прифатија начинот на кој Бразилецот го напуштил клубот, одејќи во ПСЖ. Исто така, нивните стравови се предизвикани од физичката состојба на Нејмар, кој често се повредува и му треба долг период за закрепнување.