Претседателот  Александар Вучиќ  им соопшти на граѓаните добри вести за пониски цени на основните производи и прехранбените производи на маркетите, но и околу 20.000 еднократна парична помош за сите пензионери покрај најавените поскапувања.

Вучиќ  ги наведе пониските цени на производите што ги донесе во корпа.

Претседателот на своето обраќање донесе корпа со дел од основните производи кои од среда ќе имаат пониски цени во супермаркетите, но и печат кој ќе го гарантира ова намалување.

Списокот на производи со попуст вклучува:

Млеко

Јогурт

Сирење

Компир

Пилешко месо

салама

Кафе

Чоколадо

Храна за бебиња и пелени