Големо невреме се најавува во Грција во следните неколку недели.Тоа ги принуди туристите од регионот масовно да ги откажуваат аранжманите.

Метеорологот Иван Ристиќ изјави дека врнежите на Пилион за неколку дена го надминале квалитативно Белград, бидејќи не паѓаме толку многу дожд во цела година.

 

Во Грција врнеше два дена, колку што врне во Белград на годишно ниво. Три дена претходно, ги предупредив луѓето за обилни врнежи од временската прогноза-изјави Ристиќ за „Инфромер“.

Ситуацијата во Атина е лоша како и во остатокот од Грција бидејќи автомобилите се потопени, улиците се полни со ѓубре, а настанала и материјална штета. Овој циклон е многу поголем во однос на количината на вода што паднала на земја од кога било досега.