Последните бројки на новозаразени го запалија алармот кај македонските граѓани дека можеме да станеме следна Италија која три месеци се бори со последиците од корона. За жал, ако ги гледаме статистичките податоци, навистина стануваме нова Италија.

Таму вчера и денеска се забележани 321 нов заразен. Кај нас пак денеска имаше 120 заразени, а вчера околку 100.

Но, нашите бројки се многу пострашни ако се знае дека Италија има 60 милиони жители, а ние реално едвај милион и половина.

И Србија успешно се справува со короната, и денеска имаат само 48 заразени, земја која е неколкупати поголема од Македонија