Премиерот на Словенија, Јанез Јанша, преку социјалната мрежа Твитер го сподели барањето на Антонио Милошоски македонската влада да се извини и да го разреши директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија.

Инаку ова доаѓа откако државниот функционер Тозија, Јанша го нарекуваше фашист на социјалната мрежа фејсбук.