По вчерашните врнежи, нестабилно време се очекува и денеска. Прогнозите покажуваат дека денеска во Македонија максималните темератури ќе се искачат до 30 степени, додека пак минималните ќе бидат 16 степени.

Попладне се можни врнежи во Скопје и околината, додека пак во другите делови е можен ветар од западен правец.