Професорката Билјана Ванковска на Фејсбук ја искоментира изјавата на минстерката Рената Десковска дека професорот Гордан Калајџиев бил единствен во ставот дека предметите од СЈО не треба да бидат преземени од Јавното обвинителство.

Ако Калајџиев е осамен во ставовите за СЈО, тоа не значи дека не е во право! Стручниот и академскиот став не подлежи на законот на мнозинско гласање. Тоа значи и дека мисли со своја, а не со партиска глава-напиша Ванковска.