„Што треба, сите да се посипеме со бензин и да се запалиме?“, одговара нетрпеливо премиерот Зоран Заев на новинарските прашања околу модуларните болници по трагедијата во која загинаа 14 лица.

Зборувајќи за тоа какви дозволи постојат за поставувањето на останатите монтажни објекти, тој ги споредува со издавање на решенија за летна тераса на угостителски објект: