На церемонијата на свеченото кревање на знамето на НАТО се појавија и дел од поранешните премиери и пратеници.

Па така, по подолго време седнати еден до друг беа поранешните премиери Љубчо Георгиевски, Владо Бучковски и Хари Костов лидерот на ДПА, Владо Бучковски, поранешниот министер за транспорт Љупчо Балаковски.

Во првите редови беше и пратеникот Амди Бајрам облечен во црна бунда.