Ознака: Владо Бучковски
Македонија

Бугарска телевизија се гледа во Македонија, но не и македонска во Бугарија

пред 2 мес.
Македонија

Ги губиме и јазикот и идентитетот: Бучковски најавува дека до декември ќе го реши спорот со Бугарија

пред 2 мес.
Македонија

Бучковски и Османи полека ги прифаќаат сите барања на Бугарија

пред 2 мес.
Македонија

Специјалниот пратеник Бучковски не подготвува за „преголема отстапка“ со Бугарија, ама само на „прв поглед“!

пред 2 мес.
Македонија

Бучковски ќе носи уште неколку бугарски телевизии во Македонија

пред 3 мес.
Македонија

Наместо да го штити јазикот, Бучковски договорил да гледаме бугарски телевизии

пред 3 мес.
Македонија

Бучковски во Македонскиот културен центар во Софија се сретна со истакнати културни дејци од Бугарија

пред 4 мес.
Македонија

Бучковски од Софија: Јасна позиција откако ќе се разгледаат коментарите на Бугарија

пред 4 мес.
Македонија

Анекс или акциски план, бугарски документ сепак постои

пред 4 мес.
Македонија

Каракачанов пред средбата со специјалниот пратеник-Бучковски го злоупотребуваат тие што го праќаат

пред 4 мес.
Македонија

Бучковски и Захариева пак ќе преговараат

пред 4 мес.
Регион

Бучковски му дал документ на Бојко дека не постои македонско малцинство во Бугарија

пред 5 мес.
Македонија

Заеднички прес на Захариева и Бучковски-Чекор за враќање на изгубената доверба

пред 5 мес.
Македонија

Каракачанов отворено му кажа на Бучковски-Никаков компромис со историските факти

пред 5 мес.
Македонија

Бучковски денеска во Софија на средби со Захариева и Каракачанов

пред 5 мес.
Македонија

БГНЕС со порака до Бучковски: АСНОМ, беше камуфлираната врска со историскиот Илинден во 1903 година

пред 5 мес.
Македонија

Илиевски за изборот на Бучковски: Со вакви преговарачи од наша, Бугарија нема потреба воопшто да поставува свој преговарач

пред 5 мес.
Македонија

Бучковски вели дека имаме заедничка историја со Бугарија

пред 6 мес.
Македонија

Застаре и делото на Бучковски за „тенковските делови“

пред 1 година
Поранешниот премиер за бнр

Бучковски: Личноста и делото на Гоце Делчев е мост меѓу двата братски народи

пред 2 години