Ознака: земјоделство
Економија

За СДСМ аграрните политики се успешни, за ВМРО ДПМНЕ земјоделците се доведени до питачки стап

пред 4 дена
Економија

СДСМ и ВМРО ДПМНЕ пак се караат за земјоделството

пред 1 нед.
Економија

Левица: Владата по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост

пред 1 месец
СДСМ

До три илјади евра неповратни средства за жените-фармери

пред 2 мес.
Може да се пријават сите земјоделски задруги регистрирани во Регистарот на Министерството

Нови средства на располагање за економско здружување на земјоделските стопанства

пред 2 мес.
Економија

Трипуновски: Извештајот на ЕК потврди дека Заев и Николовски го урнисаа земјоделството

пред 3 мес.
Во однос на лани

СДСМ: Извозот на земјоделските производи е зголемен за 8 отсто

пред 3 мес.
Став на Стопанска комора на Македонија

Потенцијалите на земјоделството неискористени, субвенциите без резултат

пред 4 мес.
партиски препукувања

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ да учи како се работи во земјоделството

пред 6 мес.
Реакција од опозицијата

ВМРО-ДПМНЕ: Ова временска непогода за земјоделството наречена Влада на СДСМ мора да си замине

пред 7 мес.
инфо денови во Куманово и Крива Паланка за ипард 2

МЗШВ: Реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2

пред 7 мес.
кривичниот суд одлучи

Два затвроски и еден куќен притвор за поранешните министри за земјоделство

пред 7 мес.
Македонија

Приведени поранешни министри за земјоделство

пред 7 мес.
Економија

СДСМ ги наброи сите проекти во земјоделството

пред 8 мес.
Едните им пратија, другите им вратија

За проблемите во земјоделството, бизнисмените и владата си праќаат дописи

пред 9 мес.
Проблем со кој се соочува македонското земјоделство

Младите си одат, а старите не можат да бидат иднината на земјоделството

пред 9 мес.
Со ИПА 2 програмата е обезбеден грант од еден милион евра, наменет за вкупно 20 задруги

Задругарство- постојано се промовира, тешко се имплементира

пред 11 месец
Економија

Арсовски: СДСМ е елементарна непогода за земјоделците

пред 12 мес.