Нашите позиции се кристално јасни, што се гледа и по настапите на премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Никола Димитров, вели специјалниот пратеник на Владата за Бугарија, Владо Бучковски.

-За жал, по којзнае којпат, Христијан Мицкоски е генератор на лажни вести – вели Бучковски за Локално, во однос на обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека тајно се преговара со техничката бугарска влада, за да се внесе декларацијата во рамката која беше усвоена во бугарскиот парламент во 2019 година.