Ознака: сиромаштија
ЕВРОСТАТ ГО МЕРЕШЕ БДП

Меѓу 20 најсиромашни региони во ЕУ, пет се во Бугарија

пред 3 години
Според податоците на Еуростат

Секој трет пензионер во Бугарија на работ на сиромаштија

пред 3 години
Сиромаштија во Европската унија

Бугарите едвај врзуваат крај со крај

пред 3 години
Обраќање на Папата по повод Светскиот денот на сиромаштијата

Папата Франциск: Не треба да се игнорираат мигрантите

пред 4 години
Германската статистика покажува

Секој петти Германец живее на работ на сиромаштија

пред 4 години
ВМРО-ДПМНЕ ја обвинува власта

Македонија тоне во сиромаштија, животот дојде само за функционерите на СДСМ

пред 4 години
Заводот за статистика објави

Сиромашни се 460.000 луѓе

пред 4 години
Во услови кога над половина милион граѓани кои живеат во сиромаштија

Владата крати 6 милиони евра од Буџетот за намалување на сиромаштијата

пред 4 години
ВМРО ДПМНЕ: Македонија тоне во сиромаштија

Заев: Владата работи на отстранување на причините за сиромаштија

пред 4 години
по повод Денот за борба против сиромаштијата

Царовска: Со воведување на гарантиран минимален приход се бориме против сиромаштија

пред 4 години