Ознака: сиромаштија
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Додека 400.000 граѓани живеат во сиромаштија, Владата доделила 400.000 евра на агенцијата Рејтинг за забрана на користењето на термините МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИ!

пред 9 мес.
Економија

За гревота сме: Само четири земји во Европа се посиромашни од Македонија

пред 10 мес.
став на вмро-дпмне

Двоцифрената инфлација е заради неспособноста на СДСМ

пред 1 година
Економија

Мицкоски: Половина милион луѓе живеат со 150 денари на ден

пред 2 години
Економија

Државен завод за статистика: 455.600 лица во Македонија живеат во тешки услови

пред 2 години
Економија

Синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува 33.650 денари

пред 2 години
Економија

Мицкоски: Настрана розевите очила и лагите на владата, народот живее тешко и во сиромаштија

пред 2 години
Економија

Граѓаните секој ден се посиромашни, Заев се фали дека блескаме, а 55.000 луѓе останаа на улица

пред 2 години
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните на просјачки стап додека фамилијата на Заев вечера со златен прибор

пред 2 години
Економија

Македонија е трета најсиромашна земја во Европа

пред 2 години
Регион

Teрет за Брисел: Бугарите најсиромашни во ЕУ

пред 2 години
Економија

Премиерот треба да проба да живее со 2 евра дневно за да знае што е вистинска сиромаштија

пред 3 години
Економија

Борбата против сиромаштијата е приоритет за СДСМ и во време на пандемија

пред 3 години
Економија

Фајнанс Тинк: 25 000 луѓе во земјава ќе западнат во сиромаштија поради ковид-кризата

пред 3 години
Економија

70 илјади лица во Македонија имаат по само три оброка неделно

пред 3 години
Економија

СДСМ во недостиг на ефикасни економски мерки ја манипулира јавноста

пред 3 години
Економија

Масовно се иселуваат од источниот дел на земјава поради сиромаштијата

пред 4 години
ЕКОНОМИЈАТА БАВНО СЕ ОПОРАВУВА

Речиси 2 милиони работници во Франција живеат под прагот на сиромаштија

пред 4 години
Македонија

Молат за помош: Десетчлено семејство живее во трошна куќа во 32 квадрати

пред 4 години
Скоро половина милион граѓани се сиромашни, велат од ВМРО-ДПМНЕ

Арсовски: Да беше идеално како што вика Заев, немаше секој ден стотици луѓе да заминуваат во странство

пред 4 години