Ознака: Мила Царовска
РЕАКЦИЈА НА ОПОЗИЦИЈАТА

ВМРО-ДПМНЕ ја обвини Царовска дека лаже – не е доделен ниту еден грант за млади за отворање бизнис

пред 1 нед.
Македонија

Царовска за правата на ЛГБТ заеедницата: Не смее ниту еден човек во државата да трпи насилство

пред 4 недели
трибина „Премостување на јазот меѓу понудата и побарувачката на трудот“.

Бизнисот има недостиг на кадри, а тоа лошо ќе влијае на економијата

пред 2 мес.
Нема да има промени во владините ресори што ги водат жени

Министерките ќе куртулат од „метлата“

пред 2 мес.
ќе има ли популарната мерка нови корисници

Царовска: Мерката „трето дете“ продолжува само за најсиромашните   

пред 2 мес.
Дневно ќе прима до триесетина деца

Македонија го доби првиот „Центар за лица со Даунов синдром“

пред 2 мес.
Македонија

Додаток за трето дете ќе примаат само оние семејства чии вкупен приход е до минималната плата

пред 2 мес.
Македонија

Царовска за метлата на Заев: Верувам во промени, промените секогаш носат добри работи

пред 2 мес.
Македонија

Царовска: Сите лица кои се во социјален ризик може да се пријавуваат за помош

пред 2 мес.
Македонија

Арсовски: Царовска да не молчи за скандалот со тендерите на нејзиниот маж

пред 2 мес.
Македонија

Арсовски: Шилегов доделил тендер вреден 967.600 денари на фирмата на партнерот на Царовска

пред 2 мес.
Економија

Мал е бројот на социјални претпријатија и бројот на вработени во нив

пред 2 мес.
Премиерот најави интензивирање на порастот на платите

Заев: Ќе има ново зголемување на минималната плата

пред 3 мес.
Македонија

Неколку приватни компании ќе дадат дополнително три месеци породилно за вработените

пред 4 мес.
Економија

Најголем дел од младите работат на несоодветни работни позиции и имаат помали плати

пред 5 мес.
Македонија

Царовска: Со ретка болест може да се соочи кое било  семејство

пред 5 мес.
Младите се селат, компаниите бараат квалификувани

Со над милјарда денари годинава за нови работни места

пред 5 мес.
Соопштение на Јавното Обвинителство

Од Царовска побарани дополнителни докази за наводите дадени во исказот

пред 5 мес.