Ознака: македонски
Македонија

На Бугарите почнува да им пречи и Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија: Вагонот нaречен „бугарска наци-желба“

пред 12 мес.
Македонија

Петте најчитани сајтови во Македонија лани најмалку на Балканот користеле руски извори на информации

пред 1 година
Македонија

Македонските Бугари ја кодошат Македонија во Софија!

пред 1 година
Македонија

На денешен ден грчкиот и македонскиот народ се кренале: Во Драмското востание 3.000 жртви на бугарскиот фашистички окупатор

пред 1 година
Македонија

Македонски научници се дел од тимот што освои прва награда на престижната меѓународна конференција Ubicomp во Англија

пред 1 година
Македонија

Едвард Џозеф: Македонија треба да бара од САД, Франција, Германија и Велика Британија цврсто признавање на македонскиот идентитет и историја

пред 1 година
Македонија

Бугарскиот проф. Александар Ќосев со поинакви тонови: Македонскиот јазик е посебен литературен јазик и тој не е дијалект

пред 1 година
Македонија

Ангел Димитров: Македонската страна треба да направи „сериозни измени во нивните учебници“

пред 1 година
Македонија Регион

Иван Илчев: Препораките од Македонија за бугарските учебници се во голема мерка бесмислени

пред 1 година
Македонија

Социјалистите со закани за кривична одговорност за оние кои ги забраниле поизводите со „Made in Macedonia“

пред 1 година
Македонија

Мицкоски за ДВ: За вакво ли развеселување мислеше министерката за култура?

пред 2 години
Македонија

Додека Бугарија го негира, Албанците го исвиркуваат, 60 странски македонисти и слависти ќе учествуваат на Летната школа на семинарот за македонски јазик

пред 2 години
Македонија

Ковачевски бадијала учел: Универзитетот Харвард уште во 1980 година објавил мапа за тоа каде се зборува македонски јазик

пред 2 години
Македонија

МНР ја објави нашата изјава: Македонскиот јазик е кодифициран во 1945 година и има свој јазичен, просторен и временски континуитет

пред 2 години
Македонија

Невладиниот Центар за македонски јазик во Грција почна да организира бесплатни онлајн курсеви во Лерин

пред 2 години
Македонија

Зошто се крие декларацијата: Османи прифатил дека македонскиот јазик произлегол од бугарскиот?

пред 2 години
Глупоста нема граници

Македонските Бугари сакаат да влезат во Уставот на јазик што не го признаваат!?

пред 2 години
Македонија

Генчовска: Бугарија не прави отстапки за признавање на македонскиот јазик

пред 2 години
Македонија

Колемишевски за измамата на власта: Македонија ќе биде втората земја што нема да го признава македонскиот јазик

пред 2 години
Македонија

„Нова Македонија“: Кој го брише македонскиот јазик од ООН?

пред 2 години