Ознака: македонски
Македонија

Петти мај прогласен за Ден на македонскиот јазик

пред 2 години
Дојче веле на грчки јазик

Судот во Сер му „суди“ на македонскиот јазик!?

пред 2 години
РЕАГИРААТ НА ПРОЗИВКИТЕ

СДСМ: Македонскиот идентитет е заштитен, придавката „македонски“ останува

пред 2 години
Еуроњус го отвара прашањето

Грчките винари ја почнуваат битката за брендот „македонски“

пред 2 години
За сефте

Грчките разузнавачи бараат преведувачи од „македонски (јужнословенски)“ јазик

пред 2 години
Според директорот на Планинската спасувачка служба на бугарскиот Црвен крст

Македонските туристи во Банско се однесувале неодговорно

пред 2 години
Според податоците на бугарскиот Национален статистички институт

Македонските граѓани петти по број туристи во Бугарија

пред 2 години
Бугарска бура пред ноемвриската средба на историчарите

Нов тон во учебниците и извори без превод на македонски јазик!

пред 2 години