Ознака: Бугари
Македонија

Од 3500 Бугари во Македонија гласале само 461

пред 4 дена
фудбал и политика

Бугарите сакаат сосила да ги сакаме

пред 1 нед.
Спорт

Само десетина Бугари дојдоа во Македонија (ФОТО)

пред 1 нед.
Македонија

Бројот на Бугарите во Македонија е под 1% и во 1948, и во 1961, и во 2021 година

пред 2 недели
Македонија

Велислава Петрова: Вклучувањето на Бугарите во Уставот е клучно Македонија суштински да ги започне преговорите за членство во ЕУ

пред 1 месец
Регион

Tито: Бугарите најмногу работеа против мене (ВИДЕО)

пред 3 мес.
Глупоста нема граници

Македонските Бугари сакаат да влезат во Уставот на јазик што не го признаваат!?

пред 3 мес.
Регион

Бугарите постоеле уште во неолитот, пред 23.000 години

пред 3 мес.
Регион

За Бугарите од „бугарските историски заедници“ во странство, пасоши на „брза пруга“

пред 6 мес.
Македонија

Само 3.504 граѓани или 0,19% се изјасниле како етнички Бугари

пред 6 мес.
Македонија

Радев: Впишувањето на македонските Бугари во Уставот пред почетокот на преговорите

пред 8 мес.
вмро-дпмне обвинува

Кога Ковачевски му ветил на Петков дека ќе ги внесе Бугарите во Уставот

пред 8 мес.
Македонија

Ковачевски: Бугарите во Македонија може да побараат да бидат дел од Уставот

пред 8 мес.
Македонија

Османи подготвен да ги отвара досиејата и да процесуира предмети на македонските Бугари

пред 9 мес.
Свет

Протест во град во Германија: Не сакаат веќе Бугари и Романци

пред 9 мес.
Македонија

Отворено писмо на македонските Бугари до бугарскиот врв: Бугарија да опстои на ветото

пред 9 мес.
Македонија

Дали Заев ќе ги стави Бугарите во Уставот за да добие датум?

пред 10 мес.
Македонија

Радев на средба со претставници на македонските Бугари: Бугарија почнува со позитивна промена во односите кон РС Македонија

пред 11 мес.
Регион

Првиот бугарски дипломат со поддршка за формирањето партија на македонските Бугари во Македонија

пред 12 мес.
Македонија

Заев ќе ги става Бугарите во Уставот и ќе го менува комунистичкото минато

пред 12 мес.