Иако беа најавени околу 250-300, само педесетина навивачи на Бугарија се појавија на Градскиот стадион. Нејасно е зошто е толку мал бројот и дали стравот од можни инциденти ги принуди да останат дома.
Бугарските навивачи се сместени на источната трибина и се многу тивки.
Ги чува големо полициско обезбедување и до нив никој не може да пријде.