Путин наредил претседателот на Украина Зеленски да биде убиен, пишува московска „Правда“. Рускиот весник дознава дека ликвидација би се случила со ракетни удари или со авион.Се оди до таму што не се исклучува можноста Зеленски да биде убиен лично од руските специјални сили.

Кинескиот весник Азија тајм пак анализира дека секакви преговори за Украина ќе доведат до губење на нејзината земја и создавање тампон зона на нејзина територија.

„Во сегашната фаза на конфликтот, каков било исход од преговорите ќе ја остави Русија со источните региони на Украина, кои таа веќе ги анектираше, а исто така веројатно ќе доведе до појава на тампон зона која би стигнала до источниот брег на Днепар“.