Еден од терористите што го извршија крвавиот терористилки напад во „Крокус“ центарот во Москва, веќе бил осуден за тешко кривично дело.

Како што објавија руски медиуми, во 2015 година, терористот Шамсидин Фаридуни бил осуден во Таџикистан на 5 години и 8 месеци за обид за силување на 13-годишно момче.