Габриела Сабатини е една од најуспешните светски тенисерки.Таа е од Аргентина и покрај тоа што беше успешна во тенисот важи за една од најубавите жени.

Денеска има 51 години и се занимава со бизнис. Но, на почетокот на осумдесттите години имаше врска со поранешниот претседател Доналд Трамп.Тогаш Трамп имал 43 години а Габриела само 19.

Оваа афера го забрала разводот на Трамп со Иванка Трамп но Сабатини вели дека таа не била виновна на нивниот крај.