Кристијано Роналдо стравува за безбедноста на себе и на своето семејство и ги ангажираше Серхио и Жорж Рамалеир, поранешни борци во Авганистан и експерти за паравоена одбрана.

По искуството во војната во Авганистан, тие двајца се приклучиле на единицата за придружба на португалската полиција, но ги напуштија и тие позиции, за да се грижат за безбедноста на Кристијано Роналдо и неговата девојка Георгина Родригез.

Тие биле дел од „Командос“, специјална единица основана во Ангола во 1962 година