Мештаните на Паси Полјана, каде што е роден Драган  Стојковиќ и каде ги направи првите фудбалски чекори, веќе подолго време се обидуваат да направат игралиште. Сепак, се роди нова идеја за обновување на работата на поранешниот фудбалски клуб Победа, но под ново име – ФК Драган Стојковиќ Пикси.

Покрај ваквата фудбалска големина што се роди овде, тука веќе не се игра фудбал. Не ни треба најубавиот стадион во државата, туку обичен, ограден терен со соблекувални за нашите деца да тренираат и да играат фудбал, велат мештаните од Паси Полјана.