Дани Алвеш по вторпат се врати во Барселона во обид да ја извлече од кризата. Најголем поборник за тоа беше неговата сопруга Жоана Санц.

Таа е врвна манекенка и обожува да објавува провокативни фотографии на социјалните  мрежи.