Македонската фудбалска репрезентација одигра очајно  беше поразена од Црна Гора (0-1).Освен во првите дваесетина минути, нашите играчи не одиграа апсолутно ништо.

Единствена светла точка беше Елиф Елмас но и тој беше заменет на полувремето.Мечевите во Турција можат да се сметаат за неуспешни за Благоја Милевски по „сиромашните“ 1-1 против Молдавија.