На вчерашниот натпревар помеѓу Македонија и Турција, навивачите во Битола испратија силна порака до пратениците кои кренаа рака за уставни промени за менување на името. За битолчани нема сонемеж дека „името е идентитет“ и дека таму не треба да се чепка.