19 годишниот Сантјаго Лара преку својот адвокат бара да се откопа телото на Диего Марадона и бара постхумна обдукција бидејќи тврди дека е негов син.

Тој бара ДНК анализа бидејќи неговата мајка му рекла дека легендарниот фудбалер е негов татко и сака да влезе во оставинската постапка.
Тој вррди дека настанал од врската на Диего до неговата мајка која била келнерка и која починала кога имал само шест години.