Поранешниот кошаркар Владе Дивац покрај богатството може да се пофали и со својата хумана страна. Тој и неговата сопруга Снежана имаат два сина Матеја и Лука. Но брачниот пар имал голема желба да добијат и ќерка. Тогаш решаваат да посвојат девојче од Косово кое и го даваат името Петра.

Снежана вели дека Петра ја усвоиле кога имала само шест месеци и оти таа по ништо не се разликува од децата која биолошки ги родила.Таа е горда на својата ќерка која има големо почитување за животот кои и го овозможиле.