Диего Марадона во неговиот живот сменил многу автомобили но малкумина знаат дека неговото прво возило било популарниот „стокец“.

Диего го возел неколку години пред да замине во Барселона во 1982 година.Тогаш автомобилот го продал на некој чичко кој го возел се до 2009 година кога завршил на отпад.
Во негова чест Фиат ќе произведе количка наречена „Марадона“ која сигурно ќе сакаат да ја имаат колекционерите на вакви играчки но и фановите на Диего.