Во изминатите 24 часа во Грција се регистрирани 24 нови случаи на Ковид-19, од кои 16 ниту еден на влезните точки во земјата. Од почетокот на епидемијата заразени се 4.007 лица. Ова значи дека мерката за затворање на границите даде резултати.

– Министерството за здравство на Кипар соопшти еден нов случај од 1.085 направени тестови, со што бројот на позитивни на Ковид-19 се зголеми на 1.038 лица