Медиумите на Балканот и во Македонија пишуваа за обидот за атентат кој се случи во Киев, Украина врз Радоје Звицер во мај 2020 година. Врз водачот на Кавачкиот клан беше пукано во комплексот каде што живееше. Тогаш се пишуваше дека врз него пукала поголема група меѓу кои имало и еден Македонец.

Но, идентитетот никогаш не беше објавен и не се дозна за кого станува збор.Се до денеска кога се откри дека станува збор за Стефан Ѓукиќ, кој свушност испукал неколку куршуми во Звицер.

Ѓукиќ под име Кече Герги добил макеодонски пасош изааден од македонското МВР.
Кече или Стефан македонскиот пасош го користел за ликвидации низ Европа а Звицер останал жив благодарение на сопругата Тамара која припукала на напаѓачите.
Нејзиниот сопруг остана жив но со сериозни повреди.