Претседателот на Србија Александар Вучиќ утринава на Пинк ги повика српските граѓани да се вакцинираат. Тој вели дека може да бираат со која вакцина да се вакцинираат.

Ние имаме вакцини но немаме на кого да ги дадеме. Еве денеска ни стигнуваат 100.000 нови Фајзер вакцини.Унгарија ќе ја престигне Србија но таму луѓето сакаат да се вакцинираат-објасни Вучиќ.