Откако беше објавено дека припадниците на групата на Веља невоља на мајката на една од жртвите и праќале фотографија да си го види нејзиниот син ,српската полиција отиде чекор напред.

Познато е за кого станува збор. Тоа е 31 годишниот М.Р, припадник на Шкаљарците.

Тој е од Цетиње  припаднците на Кавачкиот клан го ловеле со денови пред да го убијат.Клучната информација ја добиле од водачот на групата Радоје Звицер.