Претседателот на Србија Александар Вучиќ најави дека сите кои ќе се вакцинираат или веќе се вакцинираа ќе добијат парична награда. Со ова сака да ги стимулира оние кои се одговорни прво кон своето, а потоа и кон здравјето на најблиските.

Вакцинираните ќе добијат еднократно по 3000 динари.

На ваков начин сакаме да дојдеме до колективен имуниитет и да се посветиме на работата-објасни Вучиќ.