Веља невоља кој бил извршител на Кавачкиот клан крадел кокаин од вовачот Радоје Звицер, дознава „Објектив.рс“.

Ова е откриено со дешифрирање на пораките меѓу Звицер и Веља за искораките на дрога кои се најдени во „Скај“ телефоните.

Веља често знаше да „скубне“ од пратката на Звизер и да остави нешто настрана за себе. Дрогата бил пакувана во авто сервисот на Владимир Димитријевиќ.

Првпат добив пакет кокаин во облик на цигла. Дојде Беливук и го препакува во 20 пакети од по 50 грама. На маса ми остави 1000 евра и си замина-признал Димитријевиќ на полицијата.