Дрогата „GHB“ која се нарекува дрога за силување пристигна во Србија и во Хрватска.Станува збор за дрога која масовно се користи кај младите и е многу распространета на забави.

„GHB“ е во течна состојба,евтина е да се набави и се става во пијалок.Предизвикува добро расположение и сексуална желба. Следниот ден конзументот речиси на ништо не се сеќава а наркотикот брзо исчезнува од организмот.

Се добива од хемикалијата за чистење на фелни а една капка може да направи многу проблеми по здравјето.

Се користи како мамец за девојки, дрогата е без вкус и мирис. Лесна е за производство дури и во домашни услови.

Ако и се тури дрога на девојката и има секс тоа се смета за силување без отпор бидеќи дрогата го брише памтењето.