Српската премиерка Ана Брнабиќ ја поддржа „Парадата на гордоста“ која денеска се одржа во Белград. Таа изјави дека со појавувањето сака да испрати порака за мир и толеранција и оти човековите права се многу важни.

На парадата Ана дојде со партнерката Милица Ѓорѓевиќ. Парот неодамна станаа и родители.