Претседателот на Србија Алекснадар Вучиќ вели дека Србија е подготвена на сите земји во регионот за справување со пожарите.Следна на ред за помош е Грција во која беснеат големи пожари.

Праќаме сочуство и ги охрабруваме граѓаните и властите во Грција.Србија како и секогаш во тешки моменти е спремна да помогне со огнената стихија и справуваање со последиците со сите расположливи средства-вели Вучиќ.