Турскиот криминалец Седат Пекер минатата година бил на свадбата на синот на претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ, пишува весникот „Vjesti“.

До септември минатата година Пекер е во Црна Гора и пристустува на свадата на Блажо, синот на претседателот на луксузниот остров С.Стефан.

Медиумите во Црна Гора го забележале возилото на Пекер на пат кон Св.Стефан а неговиот возач чекал да заврши прославата. Автомобилот на Пекер бил со азербејџански регистарски ознаки.

Пред десетина дена ВМРО-ДПМНЕ објави дека Пекер поседува македонски документи на име Џадин Адемовски