Трагичен настан се случил утринава во Грција кога куче од расата ротфајлер нападнало тримесечно бебе и му нанело смртни повреди.

Грчките мдиуми објавија дека кучето ја нападнало и мајката која била префрлена во детската болница околу 10 часот. За жал бебето имало тешки повреди кои не ги преживеало.

Кучето најверојантно било избегано од семејството кое го чувало, но нема повеќе информации.

Медиумите објавија дека ова не е прв фатален напад на куче во Грција.