Мафијашката тврдина на Земунскиот клан во улицата Шелерова беше урната само неколку дена по атентатот на премиерот Зоран Ѓинѓиќ.Работниците кои работеле таму имале еден вид завет на молчење што градат.

„Душан беше строг газда. Сите стоевме во место кога тој се појави“, вели Н.К., еден од стотината работници што ја изградија познатата зграда во Земун во периодот од април до крајот на ноември 1999 година.

Едната група работници работела на темелите, а другата беше задолжена за делот со базенот. Тие немале никаков контакт еден со друг,  секој мораше да работи и да се грижи за својата работа.

Водачите на Земунскиот клан Душан Спасојевиќ Шиптар и Миле Луковиќ Кум во Шилерова изградија три згради од речиси 1.500 квадратни метри, со базен 24,8 на 12,4 метри на парцела со димензии 40 на 65 метри, опасна со четири метри. бедем. Лидерите на кланот инвестирале најмалку осум милиони евра во изградбата на зградата и материјалите. Нивната тврдина во Шилерова беше урната и практично срамнета со земја за време на полициската акција „Сабја“ во 2003 година по убиството на Ѓинѓиќ.