За првпат по десет години, цената на дизелот  е повисока  од  цената на бензинот во Хрватска, објавија регионалните медиуми.

Според новите цени, за Еуросупер  95 ќе плаќате 23 липи поевтино отколку што е сега, додека цената на Еуродизел   е намалена за 17 липи!

Десет литри Еуросупера сега чини 101,20 куни, (8 343  денари), додека десет литри Еуродизел ќе ве чини вкупно 103,30 куни (8 517 денари)