Кoста Кецмановиќ продолжува да ги шокира полицајците и вработените во Клиниката за неврологија и психијатрија каде го чуваат.

Својата недефинирана омраза ја пренел и на мајка си.
На последната средба со мајка му имал епизода на бес и  во еден момент рекол:

– Ако излезам одовде, прво ќе те убијам тебе !