Поранешен припадник на УЧК кој лично им извадил органи на заробените Срби во озогласената „жолта куќа“ кон крајот на 1990-тите, им опишал на српските истражители дека му недостасувале инструменти за време на масакрот на Србите, па затоа тој мораше да напрви импровизирани ножици на лице место.

За време на сведочењето, овој Албанец во третиот дел од серијлот на „Курир.рс“ детално ги опиша сите ѕверства на Албанците и начинот на трговија со органи, дури и ги цртал инструментите што ги користел како ножици, но и фрижидерот во кој се ставале органите.

Терористот на УЧЛ при вадењето органи имал помош од лекар. Жртвата не била заспана пред овој ужасен чин, туку се било направено на живо.

-Кога го отворивме, не можев да го отворам со скалпел, не можев да исечам доволно за да ги отворам градите бидејќи срцето е под црниот дроб со него е покриено, а црниот дроб треба да се извади. Докторот постојано ми кажуваше што и каде да сечам .Со скалпел не можеше да се сече. Бидејќи имав еден нож – тоа е бајонет, краток, од „калашников“, и има капак што кога ќе се одвитка може да се направат ножици.Така, направив ножици од бајонет нож-раскажа сведокот.

Тој детално објасни како течела „операцијата“

Во градите нема многу цврсти коски, малку се цврсти, но не се тврди. Gи исеков ребрата kако што го нацртав на скицата, ја исеков кожата, поткожното ткиво и мускулите до градната коска и цело време ми помагаше д-р Лутфи. Беше со мене. Ми покажуваше како да го исечам. Кога стигнавме до градната коска, д-р Лутфи ме потсети да ги пресечам ребрата до градната коска на десната страна од телото на затвореникот, така што ќе ги исечам ребрата долж градната коска со бајонет ножици на десната страна од градната коска до градната коска.ребрата .Веднаш ги исеков ребрата два-три сантиметри од спојот на ребрата и градната коска. И тој дел го направив под надзор на д-р Лутфи. Од ножот морав да направам таканаречени ножици, бидејќи братот на Лутфи ги заборавил инструментите, а Јакуп Красниќи и Сабит Геци бараа под итно да го доставиме срцето.